Publicat de: Andra Bunea | 03/12/2013

Am fost acceptata la cursul de ghizi montani !

Saptamana trecuta (mai exact joi) am luat decizia sa ma inscriu la cursul de ghizi montani organizat de Asociatia Ghizilor Montani din Romania (AGMR). Asta daca voi fi acceptata, in conditiile in care cursul a demarat la inceputul lunii noiembrie (am acumulat deja o luna de intarziere). Povestea acestei decizii este foarte recenta.

Acum 2 saptamani terminam lectura fulger a cartii „In aerul rarefiat” de Jon Krakauer, pe care mi-a oferit-o verisoara mea Daniela. Cartea este fascinanta si foarte bine scrisa (puteti citi aici o recenzie a cartii: www.bookblog.ro/recenzie/tragedie-pe-acoperisul-lumii/). Am terminat lectura in 24 h. Desi cunosteam deja deznodamantul, nu am putut sa las cartea din mana pana nu am aflat toate detaliile tragicei ascensiuni pe Everest din 1996.

Prima impresie dupa lectura acestei carti a fost: „nu voi urca niciodata pe Everest !”. Dupa putin timp mi-am zis: „de fapt cred ca nu voi urca niciodata pe Everest insotita de un ghid” (ca sa nu fiu afectata de deciziile gresite ale unor ghizi). Dupa cateva zile de reflectie si dupa lectura altei carti despre munte („Cuceritorii inutilului” de Lionel Terray, alpinist francez care a facut parte din prima ascensiune pe Annapurna in 1950), mi-am zis „cred ca cel mai bine ar fi sa devin chiar eu ghid montan”. Acest gand a inceput sa ma urmareasca. L-am rumegat cateva zile inainte sa fac pasi concreti in directia materializarii lui.

Stiam de la Sandu ca exista in Brasov un curs de ghizi montani impartit pe doua module: initiere si specializare. Sandu a absolvit cursul de specializare acum vreo 2 ani si mi-a tot povestit despre iesirile pe care le faceau. Primul pas a fost sa-l sun pe Sandu si sa-i cer mai multe detalii. El mi-a indicat denumirea exacta a grupului care organizeaza cursul (AGMR), m-a incurajat sa iau legatura cu ei si sa ma inscriu – poate ca ma vor accepta totusi, desi sunt in intarziere cu o luna.

Am intrat pe site-ul AGMR si am obtinut detaliile necesare pentru inscriere (www.agmr.ro/2013/10/cursuri-de-formare-profesionala-in-meseria-de-ghid-montan). Am sunat-o pe doamna Felicia Enache (presedinta asociatiei) si i-am prezentat dorinta mea de a ma inscrie la sectiunea „Initiere”. Am preferat sa urmez mai intai modulul de initiere pentru ca cerintele de la modulul de specializare erau totusi superioare nivelului meu la catarare (nu am catarat niciodata mai multe lungimi de coarda) si la schi de tura (nu am practicat niciodata schiul de tura). Doamna Enache mi-a cerut pe email un CV montan care sa cuprinda 10 ture de vara si 5 ture de iarna pe care le-am efectuat; urma sa se consulte cu ceilalti membri ai asociatiei si sa-mi dea apoi raspunsul.

Mare mi-a fost bucuria azi dimineata sa citesc emailul in care doamna Enache ma anunta: „Am discutat posibilitatea de a accepta in acest moment un cursant si, tinand seama de bogata ta experienta montana, consideram ca este posibil din punctual nostru de vedere. Vei putea recupera prima parte a cursului la primavara.” Youpeeee!!!

Urmatoarea iesire a AGMR va fi pe 14-15 dec. la Busteni si are ca subiect „Primul ajutor & Elemente de orientare”. Astept cu nerabdare acest prim contact cu grupul si cu instructorii. De acum inainte, blogul va contine si descrierea turelor organizate de AGMR.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: