Publicat de: Andra Bunea | 19/10/2015

Valea Alba reloaded – am gasit coarda ! (17 oct. 2015)

Sambata am fost din nou pe V. Alba cu intentia precisa de a cauta coarda. Saptamana trecuta am rugat-o pe Anca sa-mi trimita pozele ei, cu scopul de a deduce din poze cam pe unde am pierdut coarda. In poze se vedea ca o aveam putin inainte de saritoarea Carnului, dar nu o mai aveam la coborarea din platou. Singura explicatie logica era ca am pierdut-o in treimea superioara a vaii, adica dupa saritoarea Carnului.

Inarmata cu aceasta informatie, am pornit sambata dimineata la prima ora pe V. Alba ca sa fiu sigura ca nu urca altii  inaintea mea. Stiam ca de duminica pana miercuri a fost vreme rea pe munte, asa ca erau putine sanse sa fi urcat cineva in timpul saptamanii pe V. Alba. M-am rugat la Dumnezeu ca in cazul in care coarda mea e pe vale, sa ma ajute sa o gasesc. Daca nu o gasesc, asta e, imi cumpar alta. Dar macar stiu ca am facut tot ce era posibil ca sa o gasesc. Am plecat din Brasov cu personalul de 6:20 impreuna Cosmin, Anca, Iulia si Alex; am mers cu ei o bucata de drum, dupa care ei au luat-o pe triunghi rosu cu intentia de a urca la Omu’ pe V. Morarului si de a cobora spre Bran pe V. Gaura.

Dupa ce m-am despartit de ei, am gasit ghebe chiar in poteca de V. Alba. Erau multe si frumoase, imi era mila sa le las acolo. Asa ca am adunat doua pungi de plastic si le-am ascuns in padure, ca sa le iau la intoarcere. Pe poteca de V. Alba m-au ajuns din urma doua fete si un baiat (pe care eu nu l-am recunoscut, dar el m-a recunoscut – ne mai intalnisem acum 2 ani si ceva tot pe V. Alba). Le-am spus s-o ia inainte ca o sa-i ajung din urma dupa ce termin de cules ghebele. I-am ajuns din urma in prima parte a vaii, iar de acolo pana sus am urcat impreuna. Am avut din nou parte de spectacolul uluitor al naturii: cand am ajuns aproape de saritoarea Carnului, ceata s-a risipit si a ramas doar pe vale, in timp ce in partea superioara era senin si soare. Ne-am bucurat foarte mult de aceasta surpriza placuta pe care ne-a facut-o natura. Eu ma asteptam la asa ceva pentru ca mai vazusem asta si saptamana trecuta, dar pentru ceilalti a fost o surpriza de mari proportii, urmata de o bucurie pe masura.

Dupa ce am trecut de saritoarea Carnului, eu am fost cu ochii in patru dupa coarda. Stiam ca am urcat mai tot timpul pe partea stanga (acolo unde erau 2 variante de catarare), asa ca am incercat sa urmez traseul meu de data trecuta. Un pic mai jos de intersectia cu Brana Mare a Costilei, care continua spre Cruce cu Brana Vaii Albe, era o zona unde traseul evident era prin dreapta. Dar pentru ca mai era o varianta prin stanga, m-am dus sa ma uit si acolo. Chiar in acel loc ma astepta frumos coarda mea la baza saritorii. Am tipat de bucurie: „uite-o ! Am gasit-o !” A fost un moment magic – aveam impresia ca Dumnezeu este langa mine si imi spune „Eu cunosc toate detaliile, imi pasa pana si de coarda ta. Deci, daca imi pasa si de un lucru atat de marunt din viata ta, poti sa ai incredere in mine ca imi pasa si de lucrurile mai mari !” Pana la urma am ajuns sa ma bucur mai mult de aceasta experienta supra-naturala, decat de gasirea corzii. Mi-am zis „chiar a meritat sa fac acest efort si sa vin din nou pe V. Alba; altfel as fi pierdut nu numai coarda, ci si aceasta interventie divina, prin care simteam grija lui Dumnezeu fata de mine”.

Am continuat sa urc cu cei trei pana in platou, dupa care ei s-au dus spre Omu’, in timp ce eu intentionam sa cobor tot pe V. Alba pentru ca trebuia sa recuperez „marfa” (ghebele). Inainte de coborare, l-am sunat pe Cosmin ca sa-i dau vestea buna. Am ajuns la Verdeata intr-o ora si 20 minute, dupa care am coborat lejer prin padure, mi-am luat ghebele si m-am dus la gara. Pe la 18:15 am fost acasa si mi-am petrecut toata seara spaland si fierband ghebe.

In concluzie: a fost o zi „fructuoasa” din toate punctele de vedere. Iata si cateva poze superbe, care redau spectacolul de culori de care am avut parte pe munte.

Această prezentare necesită JavaScript.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: