Publicat de: Andra Bunea | 30/03/2019

Schi de tura in Ciucas (30 martie 2019)

Stiam ca va fi vreme frumoasa astazi (sambata). Imi doream sa ies la schi de tura, dar nu stiam unde. Am oscilat putin intre Bucegi si Ciucas, insa in cele din urma am ales Ciucasul pentru ca in Bucegi se anunta vant puternic in prima parte a zilei. Nu am mai fost in Ciucas de 4 ani, asa ca era momentul.

Am mers cu 3 amici din Brasov (Marian, Mihaela si George). Am lasat masinile in parcarea din Pasul Bratocea (1263 m). Ne-am echipat de tura si am pornit direct pe schiuri la 9:35. Pana la iesirea in golul alpin portiunile cu zapada buna alternau cu zone descoperite. Cel mai greu a fost in padure, unde a trebuit sa cautam efectiv zapada.

In jur de 11:00 am iesit in golul alpin si am facut o scurta pauza de regrupare si poze. Am pornit apoi mai departe. Marian mergea in fata, eu in urma lui, iar George si Mihaela erau mai in spate. La un moment dat George ne-a spus ca-l bat foarte tare claparii, dar a continuat sa mearga. Eu si Marian ne-am „desprins” de pluton si eram cu mult in fata celorlalti.

Ne-am oprit la un moment dat sa-i asteptam pe Miha si George. Am mancat, am povestit, am asteptat, insa cei doi nu mai apareau. Am incercat sa-l sun pe George, dar nu aveam semnal. In aceste conditii, am urcat o panta care sa-mi permita sa vad daca apare. Nici urma de George. In acel moment am avut semnal la telefon si l-am sunat din nou. George mi-a spus ca-l bateau atat de tare claparii, incat a decis sa se intoarca. A incercat si el sa ne sune, dar nu a dat de noi pentru ca nu aveam semnal. Nu mi-a fost foarte clar daca si Miha avea de gand sa se intoarca (eu asa am banuit), asa ca l-am intrebat pe Marian: „noi ce facem acum ? Mai continuam ?” Marian mi-a spus foarte hotarat: „da, mergem pana pe varf, doar n-am venit pana aici degeaba. Hai ca in 40 minute suntem sus”.

Si asa a fost. Exact 40 de minute ne-a luat ca sa ajungem pe varf (am fost acolo la 14:00). Erau cateva persoane pe varf (am profitat ca sa le cerem sa ne faca si noua poze). De fapt a fost foarte multa lume in Ciucas astazi. Vremea a fost superba (mai ales dupa pranz; dimineata a cam batut vantul). Dupa pozele de rigoare, ne-am dat pieile jos de pe schiuri si am luat-o la vale. Am schiat foarte fain pe panta de sub varf, insa ce pacat ca s-a terminat asa de repede. Ne-am pus din nou pieile si am urcat o panta pe traseul de retur, dupa care iar le-am scos si am mai schiat putin. Pe drumul de intoarcere am dat si de Miha, care se oprise undeva la soare (nu a mai avut energie ca sa urce pana pe varf). In jur de 16:30 eram inapoi la masina.

A fost o tura superba datorita soarelui si peisajului. Zapada nu a fost prea grozava (era inmuiata de soare), insa ne-am descurcat fara peripetii. Mi-a prins bine aceasta variatie (Ciucas in loc de Bucegi) si sunt multumita de decizie. De pe varf se vedea pana departe, asa ca am avut ocazia sa admir si Bucegii din Ciucas (de obicei admir Ciucasul din Bucegi).

Această prezentare necesită JavaScript.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: