Publicat de: Andra Bunea | 13/04/2024

Traseul Cataratorului din Tancul Ascutit (Costila), 13 apr. 2024

Pentru sambata 13 apr. se anuntase vreme frumoasa. Imi doream foarte mult sa ies la catarare, dar nu aveam cu cine sa fac echipa. Din fericire, Bogdan m-a anuntat vineri seara ca el si Laura merg azi in Costila sa catere Traseul Cataratorului (4B, 6a+) din Tancul Ascutit (langa refugiul Costila) si m-a intrebat daca vreau sa merg cu ei. Propunerea lui mi s-a potrivit ca o manusa.

Ei au ajuns in Busteni inaintea mea si au pornit spre refugiu. Am reusit sa-i prind din urma inainte de borna (cea care marcheaza poteca de valea Alba). Am ajuns la refugiu in jur de 10:25 si am facut o pauza de hidratare. Apoi ne-am echipat si am trecut le treaba. Traseul este in imediata apropiere a refugiului, lucru care ofera un avantaj cert: am lasat in refugiu rucsacii cu ce nu ne trebuia in traseu.
 
In jur de 11 am inceput catararea. Bogdan a catarat cap tot traseul, dupa care Laura si apoi eu am urcat asigurate. A fost prima mea intalnire cu conglomeratul pe anul acesta. Pasii din lc 1 si lc 2 mi s-au parut dificili. Nu as fi reusit sa trec cap in acest moment. Mai am nevoie de antrenament. Am iesit la stanca acum 2 saptamani (la sector D in Cheile Rasnoavei), dar acolo e calcar si nu ma ajuta prea mult. Trebuie sa ma antrenez pe conglomerat daca vreau sa catar cap pe conglomerat. Astazi a fost o ocazie excelenta ca sa ma antrenez. Traseul este foarte frumos si tehnic. Dupa ce am terminat lc 3, am dat un rapel de 60 m, care ne-a dus pana jos. Bogdan a catarat apoi Lynn Hill, iar Laura a catarat in mansa ATP. 
 
Mi-a placut foarte mult catararea de azi, insa partea cea mai frumoasa este faptul ca am putut sa fac echipa cu Bogdan si Laura. Nu ne mai vazusem de anul trecut si am avut multe de povestit. A fost o adevarata placere sa ma catar alaturi de prieteni asa de faini !
 

Răspunsuri

  1. Spor la antrenamente !


Lasă un comentariu

Categorii