Publicat de: Andra Bunea | 23/11/2019

Plimbare cu catelul la Trei Brazi si in Cheile Rasnoavei (23 nov. 2019)

Nu prea eram hotarata ce sa fac astazi. As fi vrut sa ies, dar prognoza nu era prea grozava pentru Busteni. In plus, mai aveam si un pic de treaba dimineata. In aceste conditii, am optat pentru o plimbare lejera la Trei Brazi si in Cheile Rasnoavei. Nu am mers singura: l-am luat cu mine pe Spoty, catelul meu de 1 an si 2 luni (corcitura de labrador cu lup).

Spoty este un mare amator de plimbari prin padure. Este vesel, energic si ii place foarte mult sa exploreze. Este catelul perfect pentru mine.

In jur de 12:30 am plecat din spatele restaurantului Cotul Donului (la iesirea din Timisu de Sus spre Predeal). Am mers vreo 2 km pe forestier pana la o cabana (unde se si termina forestierul), apoi am luat-o la dreapta prin padure pe o poteca nemarcata, dar bine conturata. Cunosteam aceasta poteca, am mai urcat/coborat pe ea.

Am iesit intre Poiana Secuilor si Trei Brazi. Dupa o scurta pauza de poze, am continuat spre Trei Brazi (la stanga). Bucegii erau in ceata, asa ca nu am regretat ca nu m-am dus pe munte. Dupa o alta pauza de poze, am pornit spre Cheile Rasnoavei pe triunghi albastru. Nu am urmat intru totul marcajul pentru ca voiam sa explorez si alte poteci din zona.

Am coborat in Cheile Rasnoavei si am ajuns in forestierul unde se termina traseul marcat cu triunghi galben, care vine de la Poiana Secuilor. Am mai continuat putin si am ajuns la forestierul din Cheile Rasnoavei. Intre timp a aparut acolo o bariera, care ii impiedica pe alpinistii care vor sa se catere in Animale sa mai mearga cu masina pana la Poiana Inului.

Am continuat pe forestier pana la Poiana Inului, apoi putin in sus spre peretele Animalelor. Vremea fost ok in a doua parte a zilei (partial senin), ceea ce mi-a permis sa fac cateva poze superbe. Dupa o scurta sedinta foto cu catelul meu uitandu-se la Animale 🙂 , am revenit in forestier si am continuat spre Saua Calului. Nu am ajuns chiar in Sa, ci am facut dreapta pe o scurtatura, care m-a scos in traseul marcat cu banda galbena (care vine din Postavaru si merge spre Poiana Secuilor).

Dupa o alta combinatie de poteci nemarcate, am ajuns inapoi la masina. Toata plimbarea a durat 4 ore.  A fost o tura superba, de care a fost foarte incantat si Spoty. La final obosise si el (in sfarsit !), asta dupa ce m-a alergat tot traseul 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: